2009.04.05. Málom - Malomvölgy - Pécsudvard

Útvonal: Pécs - D-i kp.út - Málom (a középkori eredetű templom megtekintése) - Malomvölgy - az 58. utat keresztezve - Pécsudvard - Kozármisleny – Pécs Táv: 33 km, szint: 200 m.

A túra útvonala GPS részére letölthető
itt.
Megtekintéshez Garmin Mapsource letölthető itt.
Térkép letöltés: www.turistautak.huA letölthető track *.gdb formátumú.
Amennyiben más track formátumra van szükséged, itt konvertálhatod.
A túra útvonala műholdfelvételről megtekinthető itt.



A szezonnyitó túránkon még eléggé hideg volt, azóta minden hétvégén egy réteg ruhával kevesebbet kellett felhúzni a kerékpározáshoz. A mai túrára végre már a rövidnadrág is előkerült.
Ezúttal egy rövid túra került kiírásra, kedvcsinálónak a kezdők számára. Szép számmal vettünk részt a túrán, de többségében a rendszeres túrázók jelentek meg. Azért elmondhatjuk, hogy az utánpótlás is képviseltette magát.
Pécs peremén megtekintettük a málomi műemléktemplomot. Szerencsénk volt, mert vasárnap lévén éppen nyitva találtuk. Nagyon szívhez szóló számomra ez templom a belső ódon hangulatával, mely részben az Árpád-korban épült. Csak kár, hogy ez a panelrengeteg ennyire körbevette. A templom mellett V. Petivel egy geoládát is felkerestünk.
A Malomvölgyi-tónál tartottunk egy kis pihenőt, bár nem fáradtunk el idáig, de érdemes volt megállni a szép tó partján.
Malomvölgy után az Időjós úton megközelítettük a harkányi-utat, majd a pécsudvardi út mentén az autópálya építését figyeltük.
Kozármisleny határában az épülő felüljáró kapcsán zseniális elménkkel megállapítottuk, hogy a kerékpárosok számára egy domb készül, amit ha Újpetre felől jövet az örökös szembe szélben haladva majd megmászhatunk. De sebaj!
A túra végén nálunk az udvarban egy kis frissítő mellett ki-ki rednezhette még az adminisztrációs dolgait.


Április 19-én ismét várjuk a kezdőket (is) egy újabb bevezető túrára!
Túravezető: Dr. Novotny Iván

Képek:
Keményfi Balázs fotói megtekinthetők itt.
Videók:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése