2009.09.06. BARANYA 100 - BARANYA 50 Országúti kerékpáros teljesítménytúra, Komló

Bár pénteken egy hidegfront köszöntött be viharos széllel, ez nem szegte kedvét az őszi kerékpáros szezon első rendezvényén induló bringásoknak a komlói DÖKE rendezésében lezajlott kerékpáros BARANYA100 - BARANYA 50 teljesítménytúrán, sőt a nyári forróság után még jólis esett a hűvösebb idő.
Csaba fiammal (13 éves) úgy gondoltuk, hogy kipróbáljuk a nyári túrákon szerzett eddzettségünket és elindulunk. A résztvevők több különböző táv és útvonal közül választhattak, mi a rövidebb, de az emelkedők miatt akár a hegyi terepnek is nevezhető Komló - Kisvaszar -erdészeti műút - Mágocs 50 km-es távot választottuk. Mint később kiderült ez jó döntés volt. Ezen az útvonalon két hegyet kell megmászni oda-vissza, de nem az volt a legnehezebb, hanem a Mágocs előtti erős ellenszél - akkor már inkább az emelkedő, annak van látszatja! A hegymászás "jutalma" volt a csodálatos panoráma, egyszer déli irányban a Mecsekre, majd Mágocs felé északi irányban a tolnai dombokra. Az erős szél kitisztította a levegőt és nagyon messze ellehetett látni. Az útvonal szinte végig erdők között vezetett, szép látvány volt szeptemberi, lassan sárgulni kezdő lombozat az őszi napsütésben!
A résztvevők útközben banánt és frissítőket kaptak, a célban csokit, bringás ajándékokat és egy emléklapot. Köszönet a rendezőknek!

Lejegyezte: Arató Csongor

Rendező: Diák és Öntevékeny Körök Egyesülete (DÖKE)
7300 Komló, 48-as tér 1.
Főrendező: Iván Attila

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése