2010.04.18. Vasárnapi kerékpártúra - Malomvölgy



Útvonal: Pécs - Siklósi városrész - Malomvölgyi-tó - Kozármisleny - Pécs Táv: 37km (háztól házig)
Túravezető: Dr. Novotny Iván.






A túra útvonala GPS részére letölthető itt.








A letölthető track *.gdb formátumú. Amennyiben más track formátumra van szükséged, itt konvertálhatod.


A túra útvonala műholdfelvételről megtekinthető itt.






A kezdők részére meghirdetett vasárnapi túrára K. Márti és a 10 éves K. Gazsó Kozármislenyből kerekezett be Pécsre. Iván bá’ Pécsváradról autóval érkezett, neki kora délután öltönyös megjelenése volt. Érkeztünk még néhányan nem kimondott kezdők, s mindjárt muffin-kóstolóval kezdtünk, hogy legyen elég energiánk a tervezett 16 km megtételéhez.


A városközpontból végig kerékpárúton tekertünk a siklósi városrészen át délre. Frici „kedvéért” be akartunk térni az Árpádkori templomba, de az élen haladók tovább hajtottak, így nem erőltettük a megállást. A Péterpusztai elágazónál várt ránk Beni és a „Nagypapa”, így egészült ki csapatunk 10 főre. A Malomvölgyi tó partján bekerekeztünk a félszigetre, ahol kellemes napsütésben pihengettünk, beszélgettünk.


Eredeti tervek szerint innen visszatekerhettünk volna a városba, de mindannyian a további kerekezés mellett voksoltunk. Frici egy földúton elnavigálta Szilvit a nyugati városrészbe, mi pedig visszamentünk az országútra, és Kökény túlsó végén levő kilátóba tartottunk. Helyenként volt egy kis szintemelkedés, de megérte a fáradságot: szép innen a környék!
Ha már az ötletszerű útvonaltervezést elkezdtük, úgy döntöttünk, hogy a harkányi út felé folytatjuk utunkat. A pécsudvardi elágazónál elköszöntünk Mártiéktól, majd a Reménypusztai körforgalomnál rátértünk a leendő bevásárlóközpont mellett Rózsadombra vezető, a forgalom elől még elzárt útra. Innen aztán mindenki tetszés szerint folytatta útját: ki a vásárba ment, ki ebédelni, s reményeink szerint Iván bá’ is odaért a programjára.
Szép nap volt, s talán mindenkinek sikerült megduplázni a kiírás szerinti távot.

Lejegyezte: Farkas Kati



Képek:

Bodrogi Frigyes fotói megtekinthetők itt.
Farkas Kati fotói megtekinthetők itt.
Keményfi Márti fotói megtekinthetők itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése