2012.11.24. Gyalogtúra-wellness Barcs környékén

Útvonal: Barcs szabadstrand - Dráva part - Belcsapuszta (kastély) - Dráva part - Kisbók holtág - kerékpárút - Drávatamási - Dráva part - Barcs Táv: 25,2 km Szint: 0
Túravezetők: Ungvári Zoltán, Harasztia István

A túra útvonala GPS részére közvetlenül letölthető itt.
Műholdfelvételről megtekinthető itt.

A barcsi BVSE Vízisport és Túra Szakosztály meghívására utaztunk Bacsra, hogy részt vegyünk velük közösen egy Dráva menti kellemes gyalogtúrán.
Többször jártunk már e környéken, de ez a vidék mindig szép, mindig tartogat meglepetéseket, ahogy ezúttal is. Zoli javaslatára az eredeti útvonalat egy kicsit megspékeltük egy belcsapusztai kitérővel, ahol láthattunk egy korszerű rideg tartású sertéstelepet, valamint a belcsapusztai kastélyt, mely sajnos igen rossz állapotban van. A kastély egykor a Széchényiek (nem véletlenül írtam így) számtartó tisztjének szolgált.
Pihenőnket a gyönyörű kisbóki holtágnál tartottuk. Bár nem voltunk túl csendesek útközben, mégis többször láttunk szarvasokat.
Újabb pihenőnk Drávatamási kikötőben volt. Ezt követően a Dráva-parti úton haladtunk Barcs felé. Közben két helyen is láthattuk az Ős-Dráva program keretében történő munkálatokat: itt két holtág számára készítenek  átöblítést a korábban mesterségesen épített gátak megnyitásával.
Jó hír a kerékpárosoknak, hogy a barcsiak a Barcs-Drávatamási között haladó part menti utat, illetve attól északra Kisbók és Drávatamási közötti földutat nagyon jó minőségben rendbe tették. Gyakorlatilag mindkét út kerékpározható, bár elvileg a part menti út nem üzemel kerékpáros útvonalként a vadásztársaság miatt. Helyette a Barcs-Drávatamási kerékpáros kapcsolatot a Kisbók-Drávatamási szakasz teremti meg.
Lásd a fényképek között a térképről készült fotót, illetve GPS tracket, ugyanis mindkét utat bejártuk gyalogosan.
Visszatérve a túrához: jól esett a gyaloglás, miután izmainkat a termálfürdő medencéiben és szaunájában regeneráltuk.

Lejegyezte: Keményfi Balázs

Képek:
Ungvári Zoltán fotói
Keményfi Balázs fotói
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése