2013.01.26-27. Farsang Mecseknádasdon és környékén

Útvonal: 
2013.01.26. szombat: Ófalu - Eszterpusztai templomrom GCES - PS - Zsibrik - S - Bátaapáti - Knsz - Csemetekert -  Harangláb GCHRLB - Ko - Turista forrás - K - Harsányi kereszt - Hessz kereszt - Z - Héthárs tető - Z - Ófalu. Táv: 24km 400m szint

2013.01.27. vasárnap: Mecseknádasd - P - Törökkút - Schlossberg GCSCHL - P - Mecseknádasd Árpád-kori templom-  GCIS - P - Puszta hegy - Kappenvasszer - Knsz - Váraljai erdészházak - Váraljai tavak - S+ - P+ - P - Szőlőhegy - Mecseknádasd kálvária GCMEKL - szállás 19km 500m szint

A túra útvonala GPS részére közvetlenül letölthető itt.
Műholdfelvételről megtekinthető itt: 2013.01.26.  2013.01.27.


Ezúttal nem utaztunk messze farsangolni. Viszont elmondható, hogy a két túranapnak nagyon sok olyan szakasza volt ahol még sokunk nem járt, vagy ha járt is, nagyon régen.
Csak néhány villanás, ami a sok szép élményből hirtelen előjön a fejemben: Nagyon érdekes volt rábukkanni Eszterpuszta után arra a nagy pincére, ami bár tökéletes állapotban van, de sajnos kihasználatlan. Régi túrák emlékei jöttek elő bennem a zsibriki halastónál, valamint gyönyörű volt a kilátás a tóra a dombtetőről. 
Jó hangulatban telt az esti program a szálláson, finom volt a közös lencseleves.

Másnap Puszta-hegy felé haladva, körbenézve (eddig még számomra soha nem látott) páratlan panoráma tárult elénk: mintha a nem is a Mecsekben lettünk volna - sok-sok komoly meredély, hegyek tömkelege tarkította a képet.

Jövőre folytatjuk a farsangolást, lehet ötleteket gyűjteni.

Túravezető, lejegyezte: Keményfi Balázs


Képek:
Arató Csongor fotói
Farkas Kati fotói
Keményfi Balázs fotói
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése