Sose hagyd őrizetlenül a bringádat!

A majdnem nagyon drága tojásos nokedli esete!

Hála és köszönet a pécsi profi rendőröknek!
Tanulság minden bringatulajdonosnak. SOHA, még csak 15 mp-re SE HAGYD ŐRIZETLENÜL A BRINGÁDAT!!!
A történet röviden:
Az ember vasárnap du. elindulna a szokásos orfűi körére, de előtte kéne pár tojás a sarki kisboltból a nokedlihez. A bringa letámasztva a bolt előtt, sajnos lezárás nélkül, de úgy, hogy rálátok, és 15-20 mp-ként nézem is meglétét a baszk csodának.
Nem idén nyáron lebarnult 1 "hölgy", 2 "úr" távozik a boltból. Én épp fizetnék a kasszánál, kinézek, látom, hogy a bringa még meg van. Eltelik újabb 15-20 mp, már majdnem készen vagyok, újabb pillantás a bringára: Úristen, nincs ott, eltűnt!
Rohanás ki a boltból, én a főutat nézem több irányba feleslegesen. A bolt egyik dolgozója - Évi, volt osztálytársam - az egyik mellékutca alsó végében meglátja a "hölgyet" és az egyik "urat" rohanni, és elkanyarodni, de társuk a bringával már árkon bokron túl volt.
Telefon azonnal a 107-re, nagyon segítőkészek a vonal végén, kérdik: hol és mi történt. Elmondom, válasz: várjak, küldenek járőrkocsit. Tényleg perceken belül jön két profi rendőr - ÖRÖK HÁLÁM NEKIK és KOLLÉGÁIKNAK - egyik már nézi is a boltban rögzített felvétel képeit, a másikkal megyünk a központba a feljelentést megtenni. A feljelentés elkészül a szükséges adatokkal, szerencsére megvolt a vázszám, és kép is volt a gépről. A központban is rendőrök biztatnak: esély mindig van, főleg egy ilyen "nemtucat" bringánál. Elindulok gyalog haza, már kattog az agyam, hogy hogyan, miként, mikor és miből lesz újra talán hasonló bringám, de választ nem találok.
20-25 percnyi gyaloglás után, amint hazaérek, csörög a telefonom - ismeretlen szám -, a hívó rendőrként bemutatkozva értesít, hogy jönnének értem, mert azonosítani kellene a nemrég ellopott bringát a város egyik "süsnyésében" az egyik ,,úr" társaságában. Döbbenet, remény, izgalom, rémálom vagy álom! Hála a bolt felvételének, beazonosíthatók voltak a ,,kedves" emberek, és a legnagyobb mázli, hogy rendőreink el is tudták őket kapni, ugyanis az egyik jobbnak látta, ha elárulja, hol a bringa, melyet gyakorlatilag sérülésmentesen visszakaptam.
A rendőrség valóban szolgált és védett, nagyon profin és gyorsan végezte a feladatát!
Óriási köszönet W. Róbert rendőr alezredes úrnak és csapatának, illetve a járőröknek, és mindenkinek, aki segítségemre volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lejegyezte: Hurton György
.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése