2018.06.09. Kiruccanás Horvátországba, Csúzára

Már tavaly beszélgettünk egy csúzai túra lehetőségéről, hát most jött el az idő, hogy megvalósítsuk! Csúzán ebédelési lehetőség, többek között halászé is! Indulás előtt jelzem a vendéglátóegységnek, hogy hány személyre számítsanak.(mindenki egyénileg rendezi a számláját)
Itt forinttal is lehet fizetni de útközben a kocsmában csak kunával!

Útvonal: Bóly- Nagynyárád- Sátorhely- Udvar- Dályok- Topolje- Hecegmárok- Darázs- Kiskőszeg-( itt megnézhetjük a háborús emlékművet és szép kilátás van a Dunára! )Vörösmart- Csúza
Hercegszőlős- Sepse- Nagybodolya- Baranyakisfalud- Főheceglak- Udvar- Sátorhely- Nagynyárád- Bóly

Táv: kb. 100 km kevés emelkedővel

Túravezető: Györgyné Nagy Marcella

Szombat reggel, a túra napján jönnek az üzenetek, hogy megyünk-e? Mi nem jövünk, majd fél óra múlva, hogy mégis csak jövünk! 9-kor félve mentem a találkozó helyszínére, mondván, hogy esik az eső, úgyse jön senki!
És 15-en eljöttek és tekerni akartak! Hatalmas nagy piros pont mindenkinek!
Miután felköszöntöttük a 60. szülinapos Zolit 17-en útnak indultunk az esőben. Néha esett, néha jobban esett, néha kevésbé esett! Mire Csúzára értünk elállt az eső és éhesen mentünk az étterembe, ahol hamarosan megkaptuk a finom halászlevet, harcsapörköltet, rántott halat, csevapot. A szülinaposunk mindenkit meghívott egy diós, csokis palacsintára! Teli hassal indultunk el Batinára,ott megnéztük a felújított főteret, majd a csapat ketté vált. Volt aki bicajjal ment fel a háborús emlékműhöz, volt aki tolta a kerékpárt és a rövidebb sétaúton jutott fel ugyan oda. Gyönyörködtünk a kilátásban, majd elindultunk haza fele. Néha már a nap is kisütött de eső már nem esett! A sátorhelyi elágazónál 3 túratársunktól elköszöntünk, ők Mohácsra mentek és onnan vonattal tértek haza, Pécsre. Mi meg Sátorhelyen felfrissítettük magunkat, és irány Bóly! Itt mindenki felpakolta a kerékpárokat az autóba és haza indult.
Köszönöm, hogy ilyen lelkesek voltatok és ilyen szép napot tudhatunk magunk mögött! 

Lejegyezte: Györgyné Nagy Marcella

Képek:
Bodrogi Frigyes fotói
Földes Csaba fotói
Györgyné Nagy Marcella fotói

Az alábbi képen látható láthatósági mellényt F. Csaba a bólyi főúton találta. Jogos tulajdonosa átveheti Csabánál, és ezen az e-mail címen jelentkezzen.



.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése