2018.06.22-24. X. Beremendi Túrakerékpáros Találkozó

Eredeti kiírás:
Program
Általános tájékoztató
Jelentkezési lap


A túra útvonala gps részére (*.gdb formátumban) letölthető itt.
Műholdfelvételről megtekinthető itt: 1. nap Beremend környékén;  2. nap Beremend-Kopács és visszaMenjünk? ne menjünk?
Pénteken fél 5-kor még esett az eső.
5-kor eláll. A vonat Villányba 19.10-kor indul, addig várjunk?
Végül fél 7-kor kigördülünk a Felsővámház úton - addigra az út is felszáradt (a kerékpáros alulról kapja a vizet). Jutalmunk az eső utáni napsütés lett, a fejünk felett még a hidegfront sötét felhői, de oldalról ferdén besüt a nap, Palkonyáig napfényben haladunk, rövidnadrágban hajtunk. Az év leghosszabb napjainak köszönhetően csak az utolsó 8 km-t hajtottuk sötétben - fél tízkor szállunk le a beremendi tornaterem előtt a bringáról. A csapat már itt van. Első osztályú szállásunk van: fejenként egy birkózószőnyeg és a kerékpár ott van melletünk - kell ennél több? 
Másnap impozáns gördülés a határon át Kopácsra, de erről többet mond a videó:  https://youtu.be/tqE8UenZEts a felvétel végén a dzsungelharcos drótkötélpálya már a vasárnapi ötletes "Falutúra" végállomásán, a kovácsműhelyben volt. A két és fél napos túrakerékpáros találkozó rendezője Murin Ferenc mindent megtett, hogy a vendégek jól érezzék magukat és ez sikerült is. Köszönet érte! Ide jövőre is érdemes lesz visszatérni.
Ákossal indulunk hazafelé és mivel készülünk a nyári nagytúrára (tegnap a Kopácsról a különítményünk által tökösi kitérővel teljesített túra végén még mentünk egy km-t Beremend főutcáján oda-vissza, hogy meglegyen a napi 100 km :-)) szóval egy egy kis kerülővel Siklós - Máriagyűd felé megyünk, majd vissza a szőlők között a vókányi útra, hogy egy kis hegy is legyen benne, végül rátérünk a "Pécs-Eszék Cross Border Bike Line" kitáblázott kerékpárút Kistótfalu - Bisse - Pogány - Pécs Postavölgy között földutakon kijelölt szakaszára. A videó első képkockái csak erősebb idegzetűknek!   https://youtu.be/t2odxfo4LU8   
Kistótfalu után két vízfolyás keresztezi az utat, ez okozta az áradást,  de ez ne tántorítson el senkit: Bisse és Pogány között a földút az év nagy részében kiválóan járható.

Lejegyezte: Csongor

Képek:
Csongor fotói
Földes Csaba fotói
Keményfi Balázs fotói
.


Nincsenek megjegyzések: