2008.07.05-06. IX. Duna maraton MTB verseny

Ha július első vasárnapja, akkor Visegrád, montis maraton. Idén 1500 induló volt (rekord) és hagyományosan három táv közül lehetett választani (35-65-100 km).
A PTKK és a Fit-Boys hírnevét Gábor Tomi, Hurton Gyuri és jómagam öregbítettük.

Szombaton reggel indultunk, vidám-zenés autózás és a visegrádi-dunaparti sátorverés után bevetettük magunkat az erdőbe. A terv egy kis laza túrázás volt mivel másnap verseny. Térkép és fényképezőgép a zsebbe aztán már másztunk is… Prédikálószék, majd a 699 m magas Dobogókő következett. A hegytetőn csöpögő eső és hideg szél fogadott bennünket (forró nyárból indultunk). No de a látvány… az mindenért kárpótolt minket. Jól kibámultuk magunkat majd ettünk-ittunk egy vadászbüfében. De az eső és a hideg nem tágított ezért lejtmenetbe az aszfaltot választottuk. Egy helyi országútis bíztatott minket, hogy csak egyenesen lefele és máris Pilismaróton leszünk…nyomtuk 1000-el…megérkeztünk…Esztergomba !!! Ennyi Suzukit még sose láttam ! Miután magunkhoz tértünk összeálltunk és hajrá ahogy a csövön kifért. Kb. 25 km megtétele után megpillantottuk végre a Visegrád táblát, majd a sátrunkat is. A laza túrázásból egy 73 km-es edzés lett. Gyors zuhanyzás ( jéghideg vízben ) majd jöhetett a finom vacsora. Ringatni senkit sem kellett.

Vasárnap reggel 7 órától elkezdődött a nyüzsgés. Öltözködés,reggeli,kávé, majd: „hol a rajtszámom,adj egy pótbelsőt”…stb. Közben folyamatosan érkeztek a sporttársak, ki kocsival, ki bringával…
9 óra után már az 1500 induló hemzsegett a rajt-cél területen és a Visegrádot átszelő főúton. Bemelegítés, utolsó állítgatások, kulacstöltögetés, ismerkedés, bátorítás.. 10 órakor pedig felhangzott a jól ismert „Fire” rajt nóta, és ezzel kezdetét vette a VERSENY ! Először a hosszútáv zúdult el, majd következtünk Mi, a középtávosok. Utánunk eresztették el a rövidtáv versenyzőit.
A kezdeti 9 km aszfaltos mászás teljesen széthúzta a mezőnyt. Itt mindenki megtalálta a helyét és saját tempóját. Az erdőben végig profin kijelölt pályán lehetett haladni. Voltak széles és egy nyomtávos földutak, technikás csiki-csuki lefelék, és „soha véget nem érő” mászások. Rengeteg rendező és önkéntes segítette a versenyt. Sajnos a mentőknek is jutott feladat, voltak akik estek-keltek. A szokásos etető-itató pontokon volt banán,keksz,csoki,süti és innivaló bőségesen. Az időjárásra sem lehetett panasz,tűzött a nap rendesen. Menet közben ill. a célba érkezést követően is szinte csak inni kívántunk. Beérkezni Visegrádra és áthaladni a célkapun…felemelő érzés. Miután megkaptuk a pólóinkat és a tésztaadagunkat egy kis pihenés következett, majd pakolás,sátorbontás,utazás haza. A kocsiban újra és újra átbeszéltük az élményeket és már a 2009-es terveket kezdtük szőni.
Jövőre, a 10. Duna Maraton –ha minden jól megy- újra Budapestről rajtol és Visegrád a cél.
(2000-2004 között így rendezték)

És ha már versenyen voltunk akkor íme az eredményeink :
Gyuri a 124. Tomi a 344. én pedig a 275. lettem ( középtáv, abszolút ~ 570 indulóból )

Ha valakit további részletek érdekelnek, akkor a http://www.sportaktiv.hu/ oldalon böngésszen.

Képek itt.
Jó bringázást és szép nyarat kívánok : Poór Balázs
.

1 megjegyzés:

  1. Akit erdekel, vannak meg KÉPEK a 2009-es Duna Maratonrol:

    http://www.thulediszkont.hu/hu/pages/albums-pv-c0-14.html

    VálaszTörlés