2011.04.23. Húsvéti bringázás

Útvonal: Pécs – Üszögpuszta – Kozármisleny – Újpetre – Villány – Siklós – Harkány – Diósviszló – Ócsárd – Görcsöny (fagyizó) – Pellérd – bringaúton Pécs

Táv: 90 km.


Rövidebb változat: Kozármisleny – Újpetre – Villány – Siklós - Vokány - Kistótfalu - földúton Áta - Szőkéd - Egerág - Kozármisleny Táv: 66 km

Túravezető: Fülöp Szilvi

A túra rövidebb változatának útvonala GPS részére letölthető itt. Műholdfelvételről megtekinthető itt.


Nagyszombati, hirtelen ötlettől vezérelt kis edzésre indultunk. Néhányunknak szerencsére a húsvéti ünneplés sorába belefért ebben a gyönyörű időben egy kis együtt gurulás. Nem voltunk sokan, de ez Nagyszombat lévén nem is várható másképp. A teljes csapat Kozármislenyben jött össze. F. Szilvi, K. Balázs, K. Gazsó, M. Józsi, R. Valentin.
Jó hangulatban, kellemes, de jó tempóban haladtunk. A pálya mindannyiunk számára ismerős volt, szeretjük mindannyian ezt a hazai kört. Szokásos pihenőhelyünkön, a palkonyai játszótéren ettük meg harangszóra az ebédre való szendvicsünket (A túra a szokástól eltérően nem reggel indult). Gyönyörű volt a Palkonya utáni szakasz. Palkonya, Villánykövesd, Villány, Szársomlyó.
Siklós környékéig együtt haladtunk. Az előre megbeszélt terv szerint Gazsóval mi Vokány - Áta felé rövidebb úton jöttünk haza, így is elegendő volt a mai táv. Szilviék továbbhaladtak az eredeti hosszabb útvonalon.
Az út során nyugodt falvakon haladtunk, szinte senki sem mozgolódott. Az idő szinte a nyári meleget idézte.
Áta környékén elfogyott az ivóvizünk, közkút nem volt a faluban. A falu végén az egyik háznál szerencsére megláttunk egy nénit, aki szívesen adott friss vizet. Köszönet neki!
A túra végén hazaérve ismét érezhettem azt az el nem mondható, le nem írható elégedett, kellemes fáradtságot.

Köszönjük a túrát Szilvinek! Boldog Húsvétot!

Lejegyezte: Keményfi Balázs

Képek:
Keményfi Balázs fotói

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése