2013.06.15. A Mecsek igazán szép tájai

Útvonal: Pécs - Bogád - Hird - Hosszúhetény - Zobákpuszta - Kárász - Szászvár - Nagymányok - Bonyhád - régi 6-os - Hidas - Mecseknádasd - Régi 6-os - Pécsvárad - Hird - Bogád - Pécs
Táv: 98 km Szint: 810m. Térkép itt.
Rövidebb: Hirdtől Pécsvárad - Erzsébet - Máriakéménd - Hásságy - Romonya - Pécs 
Táv: 70 km, szint 450 m. Térkép itt.
Túravezető: Vadász Ferenc és Farkas Kati

Szép meleg nyári napra virradtunk. Sokan összejöttünk, hisz várt ránk a gyönyörű táj, és az út. Sok régi arc mellett néhány új is akadt. Kerékpár mustra után Bogád felé vetünk az irányt. Közben sokan megnézték a nagy csapatot, meg ment a nagy fotózás és pózolás. Aztán Hirdnél újabb fotó után, a többség a Mecsek felé vette velem az irányt. Kövestető meghozta az étvágyat is, így a zobákpusztai boltnál ettünk egyet. Eközben bővült a csapat két újabb tekerni vágyó kollégával. Miután lecsorogtunk Magyaregregyre, a temetőnél vizet vételeztünk aztán irány tovább, mert hisz még annyi szép látnivaló várt ránk.
Azután Tolna megyébe érve, már Bonyhád határában voltunk. Begurultunk a városba, pihenőhelyet néztünk, egy fagyi is jól esett.
Aztán újra a Mecsek felé tartottunk, azon az úton, mely a "régi hatos" névre hallgat. Ez a 6-os főút mellett halad, időnként keresztezi azt. A táj itt is lélegzet elállítóan szép, közben kis falvak esnek útba. Az egyik faluban egy frissítő után, újult lendülettel haladtunk tovább. Zengővárkonynál vár ránk egy kihívás, de a lelkesedés még megvolt. Mert, hogy a bátrak, akik nem félnek a kihívástól, másnak is átadják azt. Pécsváradra érve, már csak mellettünk tornyosultak a hegyek nagyjai. Két komlói társunk ott időzött tovább, mi délnek vettük az irányt. A Dombay-tó közelébe érve elbúcsúztunk egy újabb társtól, akire még hosszú út várt kelet felé. Pécs felé folytatva utunkat megálltunk egy eperfánál a régi hatoson, majd Hirden át Bogád után Homok-tetőre érve elköszönünk egymástól.
Jól eső érzéssel, és sok szép élménnyel térünk haza azzal a tudattal, hogy legközelebb is, vár ránk egy újabb kaland.

Lejegyezte: Vadász Ferenc

Képek:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése