2014.02.21. Sífutás a Roglán - Megpróbáltunk odaérni...

Nagy várakozással készülődtünk az idei sífutásra. Sajnos ez az alkalom a tervezettnél "kicsit" rövidebbre sikerült.
Minden rendben indult. Jó hangulatban tettük meg az utat Durdevac határáig, majd egyszer csak elment az erő az autóból, megállt a motor. Lehúzódtam az út szélére. Minden járt a fejünkben hirtelen. Benézve a motortérbe láttuk, hogy a generátor szíj elszakadt. V. Lajos, G. Gábor és jómagam elindultunk be Durdevac központjába, hogy keressünk egy autószerelőt. Közben tájékoztattak az autónál maradók, hogy a vezérműszíj is elszakadt. Ez már nagyobb problémát jelentett.
Előbb-utóbb egy autósboltos szíves közbenjárásának eredményeképpen sikerült egy nagyon rendes szerelőt kerítenünk, aki sajnos minden reményünket eloszlatta a belátható időn belüli továbbhaladást, illetve értelmes költségen belüli javítást illetően. Nem maradt más választásunk, mint hazajuttatni az utasokat és az autót valahogy, ami komoly szervezőmunkát követően sikerült is. G. Gábor édesapja, Gyuri bácsi jött az emberekért, az autóért pedig egy tréler.
Ha minden igaz, lehetőségünk lesz újra elindulni pár hét múlva, reméljük akkor szerencsésebben járunk. De bizton állítható, hogy az égiek ezúttal is velünk voltak!

Lejegyezte: Keményfi Balázs

Képek:
Keményfi Balázs fotói
Berkes Attila fotói


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése