2015.03.21. Végre gurulunk

Útvonal: Pécs Plaza - Pellérdi bringaút - Pellérd - Aranyosgadány - Zók - Bicsérd - Szabadszentkirály - Pécsbagota - Baksa - Kisdér - Ócsárd - Görcsöny - Pellérd - bringaút - Pécs
Táv: 55 km

A túra útvonala GPS részére gdb formátumban letölthető itt.
Műholdfelvételről megtekinthető itt.

Képek:
Bodrogi Frigyes fotói
Keményfi Balázs fotói

Itt a tavasz! Végre gurulunk!
11-en jöttünk össze a Plaza előtt. A pellérdi bringaút elején csatlakozott hozzánk F. Szilvi, a bringaúton Be. Jani, Pellérden E. Zsuzsi és V. Peti. Így 15-en gurultunk együtt. Első túrázóként köszönthettük Verát, aki reméljük, kitart velünk még sok túrán keresztül.
A bicsérdi horgásztónál tartottunk egy kis pihenőt. Jó hangulatban kerekeztünk tovább. Ezután a régi 6-os út következett a szokásos bringaátemeléssel, majd Szabadszentkirály felé haladtunk. Ezen a részen már régen jártam. Pécsbagota következett. Itt Fricivel azon tanakodtunk, hogy hogyan lehet a közeli Zókról ide Pécsbagotára rövid úton átjutni. Frici tud valamit, egyszer ki kellene próbálni.
Ezután egy kemény emelkedős szakasz következett, ami kissé széthúzta a csapatot, de ez asszem természetes.
Baksán a buszmegállóban mindenkit bevártunk. Eközben kipróbáltuk a nemrég épített fedett bringatárolót.
Vera rövid úton elkísérte Anikót :-)) Görcsönybe, eközben mi a terv szerinti útvonalon, a hangulatos Kisdéren keresztül folytattuk utunkat Ócsárdon át Görcsönybe.
Itt a fagyizóban tartottunk egy pihenőt sütizéssel, hidratálással. Szilvi felhívta a figyelmemet, hogy a fagyis pultban fagyi helyett sonkát és szalonnát árulnak. Érdekes látvány volt.
Már nem volt sok hazáig. Voltak akik Gyód felé tekertek haza, mi legurultunk Pellérde és a bringaúton jutottunk vissza Pécsre.
Kellemes szezonkezdő túra volt, jó volt újra a nyeregben találkozni.

Lejegyezte: Keményfi Balázs

.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése