2023.10.23. Tekerjünk egy orfűi kört

Útvonal: Pécs, Mecsek Áruház - Magyarürög, Remete rét - Orfű - Tekeres - Kovácsszénája - Hetvehely - Bükkösd - Szentlőrinc - Bicsérd - Zók - Pellérd - Pécs
Táv: 69 km Szint: 600m  Túravezető: Keményfi Balázs

A túra útvonala (*.gpx formátumban) letölthető ITT.
Műholdfelvételről megtekinthető ITT.

Képek:
Keményfi Balázs fotói

Ki tudja, hogy idén ősszel még milyen lehetőségünk lesz bringázni. Jó az idő, tekerjünk egy orfűi kört! Heten jöttünk össze Pécsett a Mecsek Áruház előtt indult túrára. Erőpróba csupán a Remete-rétre való feltekerés volt, de ez így szezon végén nem esett nehezünkre. Az orfűi bringaút északi oldalán (Remete rét után) nagyon kellett vigyázni, mert az út rendkívül csúszós volt a nyálkás levelektől, odafolyt agyagos sártól, és a bringaútra tapadt mohától!
A Pécsi-tó partján sütkéreztünk kicsit a kellemes napsütésben, majd Tekeresen át a Herman Ottó tó mellett most épülő új (még el nem készült) bringaúton tekertünk át Kovácsszénájára. Állítólag ez év decemberére kész lesz. Hiánypótló ez a szakasz.
A továbbiakban a hetvehelyi völgyön kellemes nyomvonalon tekertünk Szentlőrincig, majd onnan a 6-os út kihagyásával forgalmatlan úton Bicsérd-Zókon át Pécsig.

Jó volt az idő, jó volt a csapat, jó volt a nap!

Lejegyezte: Keményfi Balázs

.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése