2009 12 13 Dombay-tó 38 gyalogos teljesítménytúra

Útvonal: Dombay-tó - Zengő - Réka kunyhó - Somos-hegy - Kisújbánya - Cigány hegy - Dobogó - Somos - Szederindás kút - Pusztabánya - Püspökszentlászló - Hosszúhetény - Dombay tó

Táv: 38km 1510m szint




A túra útvonala GPS részére letölthető itt.

Magyarország térkép letöltés: http://www.turistautak.hu/

A letölthető track *.gdb formátumú. Amennyiben más track formátumra van szükséged, ittkonvertálhatod.
A túra útvonala műholdfelvételről megtekinthető itt.



Előző nap elindult Pécsről a LEGUTOLSÓ vonat Pécsváradra, így ezután már csak busszal, vagy autóval közelíthető meg a Kelet-Mecsek.

M. Éva, S. Zoli és jómagam, mi is autóba pattantunk, hogy 7.00 körül elinduljunk a 38km-es távra. Korábban még nem voltam ezen a túrán, de bizton állíthatom, hogy jövök még!

Profi szervezéssel, útvonal kijelöléssel találkozhattam. A pálya is gyönyörű helyeken vezetett, sok-sok mászással, néhol még a négykézlábas technikát is bevetettük. Igazi edzés volt ez a nap, nagyon jól esett. (nem az eső)

A Zengőn már fehér táj fogadott minket. A túra végére Hosszúhetény után azért sikerült jól összesároznunk a bakancsot, ugyanis itt nem maradt meg a hó.
Az út egyes szakaszokon olyan helyekre is elvezetett, ahol már nagyon régen, vagy még egyáltalán nem jártam. Nagyon ízlett a káposztás párna - amit Pusztabányán kaptunk -, a célban pedig mindenek feletti volt a paprikáskrumpli.

Köszönet a szervezőknek!


Képek:
Blum András fotói a kulisszatitkokról itt.
Keményfi Balázs fotói megtekinthetők itt.

Lejegyezte: Keményfi Balázs

További beszámolók a túráról itt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése