2009.12.05. Mikulás túra: Kárász - Máré vár

Két nagyobb gyermekemmel részt vettünk a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség és a Tanösvény Természetjárásért Egyesület által szervezett túrán.
A program eredeti kiírása
itt olvasható.

A lehetséges több útvonal közül mi a Kárász - S - Vörösfenyő kh - Z+ - S+ - So - S+ - Vár völgy, Kadarka kh. - P - Vár-völgy buszmegálló útvonalat választottuk.
Táv: 12,3 km.


A túra útvonala GPS részére letölthető itt.
Megtekintéshez Garmin Mapsource letölthető itt.
Magyarország térkép letöltés:
http://www.turistautak.hu/
A letölthető track *.gdb formátumú. Amennyiben más track formátumra van szükséged,
itt konvertálhatod.
A túra útvonala műholdfelvételről megtekinthető itt.

Kárászon csatlakoztunk a népes bonyhádi túracsapathoz. Együtt haladtunk a Vörösfenyő kulcsosházhoz, ahol az Komlói Hétdomb TE. erdei Mikulása várt ránk a Krampsszal. A Mikulás köszöntötte a népes társaságot, valamint további sok-sok kilométer megtételére búzdította a csapatot. Minden gyerek csoki-Mikulást kapott, valamint sorsolás alapján még nyerni is lehetett néhány hasznos dolgot.
Ezután többfelé lehetett menni, de cél a Vár-völgyi Kadarka kh. volt. Volt aki a Somos hegyen keresztül haladt, mi egy geoláda begyűjtését terveztük a Szeged-forrásnál (GCSzFo).
A kis kitérő után visszatértünk az eredeti útvonalra a S+ -re, végül leértünk a Kadarka kh-hoz, ahol egy újabb erdei Mikulás várt ránk zsíros kenyérrel, hagymával, teával és forralt borral.
A túránk a Vár-völgyi buszmegállóban ért véget. Nagyon jó program volt, nemcsak a gyerekek élvezték!

Képek itt.

Fotó, lejegyezte: Keményfi Balázs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése