2010.01.16. Bartina 30 gyalogos teljesítménytúra

Útvonal: Szekszárd - utazás különbusszal - Szálka - Grábóc - Haramia-forrás - Kakasd - Sötétvölgyi-tó - Sötétvölgyi-gyermektábor - Óriás-hegy - Bükkös-erdő - Kerék-hegy - Bartina-hegy - Szekszárd
Táv: 31,4 km, szint: 867m, MTSZ 67,5 pont.



A túra útvonala GPS részére letölthető itt.
A letölthető track *.gdb formátumú. Amennyiben más track formátumra van szükséged, itt konvertálhatod.
A túra útvonala műholdfelvételről megtekinthető itt.


Öten (F.Kati, M-Éva, F.Szilvi, Ájbi és jómagam K.Balázs) indultunk autóval Szekszárdra, hogy első alkalommal részt vegyünk az immár 11. rendezést megért, nagyhírű és népszerű Bartina gyalogos teljesítménytúrán.
Szekszárdon csatlakozott hozzánk helybeli túratársunk is, Sz.István. A 30km-es távot választottuk. Nevezés után különbusszal utaztnuk a szálkai rajthoz. Itt megszállzuk a helyi önkormányzat épületét. (A rendezők szerint kb. 800-an !!! voltunk).
Mivel az utóbbi időben nemigen jártam a Szekszárdi-dombságban, az út során régi-régi emlékek jutottak eszembe. Kellemes volt a pálya. Nem volt sok szint, és a talaj szerencsére fagyott volt. Ez nagy mázlinak tekinthető, mert a dagyonya óriási lett volna egyébként, mely nagyon megnehezítette volna a haladást.
A túrát kényelmes tempóban teljesíthettük. Profi rendezéssel találkozhattunk. Jó ötletnek tartottam a rendezők részéről, útközben lehetőségként kínálták fel a grábóci Görögkeleti Szerb templom megtekintését, ugyanis aki megtekintette 15 perc jóváírást kapott a szintidőből. Éltünk a lehetőséggel.
Jól esett útközben a tea, forralt bor, csoki, végén a zsíros kenyér. Az ellenőrző pontokon a szokottnál több időt töltöttönk el. Itt találkozhattunk több ismerős túratárssal is, és itt lehetőség volt egy-két jó szót váltani.
Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a rendezést!

Képek:

Blum András fotói megtekinthetők itt.
Farkas Kati fotói megtekinthetők itt.

Illés Balázs (Ájbi) fotói megtekinthetők itt.

Keményfi Balázs fotói megtekinthetők itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése