2012.04.28-05.01 4 napos kerekezés a Börzsönyben


A négy napos ünnep elején már 10 órától folyamatosan érkeztünk Kemencére az ország különböző pontjairól összesen 43-an. A szállásunk gyakorlatilag az erőben volt a kisvasút mentén – tiszta levegő, jó kirándulóhely…
Kerékpárok az autók tetejére, vagy a hátsó ajtóra felfüggesztve, de néhányan helyben béreltek kerékpárt, néhányan pedig csak autós kirándulásokat terveztek. Bevártuk azokat is, akik Szobtól kerekeztek fel.
Mindegyik napon a túra előtt vázoltam az előzetesen közzétett túraútvonalakat, ezek nehézségi fokát, a kombinációs lehetőségeket, s leírásokat, térképeket osztottam ki. Mindenki az erőnléte szerint választotta meg a távot, így néha sokan kerekeztünk együtt, máskor különböző pontokon összefutottak a kisebb csoportok. Aki vállalta, felment egy-egy várhoz, mások a tavakat, az Ipoly folyót érintették többször, vagy az építészeti, s egyéb látnivalókat keresték.
A kb. 12 féle túratervet tovább kombinálva újabb variációk születtek, s esténként a helyi büfében sör mellett osztottuk meg egymással élményeinket. Ha valaki érdekes helyet, vagy jó szlovák sörözőt fedezett fel, mentek a körtelefonok, hogy ezt ne hagyjuk ki.
Nem győztünk gyönyörködni a szép tájban, különösen az erdei utakat részesítettük előnyben a rekkenő hőségben. Többen fogalmaztak úgy, hogy a Dunakanyarban történő kerékpározás volt a csúcs.
Mindhárom estére/éjszakára kijutott a buliból: első nap a sífelvonó gépészeti házából hallatszott még hajnalban is a dübörgő zene, másnap nekünk szerveztek „Ereszd el a hajam Retro buli”-t, harmadik nap pedig társas játékokkal ütöttük el az időt.
Mindenki jól érezte magát, lebarnult, kerékpározott 120-300 km-t, összesen csak két defekt volt, és három kis esés.

Remek 4 nap volt! 

Lejegyezte: Farkas Kati, túravezető


Képek:
Farkas Kati fotói
Györgyné Nagy Marcella fotói
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése