2012.04.30. Bringatúra a Kelet-baranyai dombokon


Útvonal: Pécs – Bogád – Pécsvárad – Zengővárkony – régi 6-os út – erdészeti műút – Mészkemence vendégház – Feked és Véménd közötti út – Szabény – Szűr – Hímesháza – Geresdlak – Fazekasboda – Nagypall – Pécsvárad – Pécs
Táv: 89 km, Szint: 600 m . Túravezető: Kónya Tamás

Verőfényes napsütésben indultam el (végre) otthonról a Budai Vámi Tesco felé reggel 8.30-kor .
9 óra előtt 10 perccel még csak hárman voltunk aztán lassan szállingóztak a többiek is. Végül 11-en jöttünk össze. 
A  Dombay -tónál volt az első pihenőnk , itt még 1fővel bővült a csapat  és szerencsénkre a büfé is nyitva volt, sőt a kút is működött.
Itt már ketten úgy döntöttek, hogy az erdei úton a lőtér felé visszafelé veszik az irányt, úgyhogy  már csak tízen folytattuk az utunk. Közben az idő hamar bemelegedett és szerintem 28-30 fok lett ami kicsit sok is lett hirtelen a jóból. Zengővárkony után kerülgettük a 6-ost. Hol tőle jobbra, hol balra haladtunk tőle.

Az apátvarasdi elágazónál lévő völgyhidakig nagyjából együtt haladt a társaság ,de a hidak melletti emelkedőknél kissé szétszakadozott a társulat. A domb tetején  mielőtt kimentünk volna a 6-osra, bevártuk a többieket. Miután befordultunk a Mészkemence vendégházhoz vezető útra hamarosan hosszan száguldozhattunk lefelé a jó minőségű  erdészeti aszfalt úton. Így lehetett egy kicsit menet közben is pihenni. A Mészkemence vendégháznál tartottunk egy hosszabb pihenőt (ebédszünet), aztán újult erővel nekivágtunk a még előttünk álló legyűrendő kilométereknek. Mikor kiértünk a fekedi útra, Szilvi és a  Kinga elköszönt és elmentek Feked felé. Közben a hőség elég nehezen elviselhető lett. Ezért  Szebényben megálltunk egyet kocsmázni. Majd miután Nagypallra értünk a mosókút megtekintése után megint egy kocsma után néztünk, és lehűtöttük magunkat. Innen már hamar elértük Pécsváradot. Itt az Orbán Jutkától köszöntünk el, mi pedig Pécsnek vettük az irányt.  16.30 körül értünk vissza a kiindulási pontunkra, itt elköszönés után feloszlott a csapat és mindenki fáradtan hazafelé vette az irányt .
Remélem minden résztvevő jól érezte magát, kellemesen elfáradt és legközelebb is eljön annak ellenére ,hogy ez egy nehezebb és fárasztóbb túra volt. Sajnos most nagyon meleg volt ami kissé megnehezítette a tekerést, de inkább ez mint az eső.

Lejegyezte:  Kónya Tamás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése