2012.06.09-12. Csaba és Feri az Alföldön

Korai kelés után, reggel 6 órakor indultunk Szegedre. Immár hagyománynak tekinthető, hogy minden évben tekerünk egyet, az Alföldön. Szokásos úton mentünk: Pécs, Mohács Bácsbokod, Bácsalmás, Mélykút, Mórahalom, Szeged. Mohácsi reggeli után komppal keltünk át a Dunán és nekivágtunk az útnak mert még sok volt hátra mára, kb. 150 km. Bácsalmáson volt az ebéd.
 Nem tejesitménytúra révén este 10-re értünk Szegedre 195 km megtétele után teljes túlélő csomagal. Viharos szélben kb. egy óra alatt vertük fel az új sátrat, majd nyugovóra tértünk,  a Tisza-parti campingben.
Másnap ébredés után városnézés volt a terv, kerékpárral keresztül-kasul bejártunk a várost, igaz nagy a forgalom de mindenfelé kerékpár utak vannak. Eléggé bonyolult a kerékpárút-hálózat, nincsenek helység táblák az út mellett. A város nagyon szép, lásd a képeinken. Nyüzsgése és közlekedése miatt, igazi nagy város.
Másnap nagy pihenés után, késői indulással hazafelé vettük az irányt. Haza másik utat néztünk ki magunknak: Baja mellett döntöttünk. Kiskundorozsma, Üllés, Ruzsa, Öttömös, Mélykút, Csávoly, Baja. Bajai Petőfi-szigeti camping után, másnap intenzív esőben tekertünk haza Pécsre, de mire hazaértünk, addigra elállt. A négynapos túra során kb.450 km jött össze. A teljes utatt végig kerékpárral tettük meg.
Valószínűleg jövőre is elmegyünk.

Lejegyezte: Vókó Csaba és Vadász Ferenc

Képek:
.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése