2013.11.10. Szezonzáró bringatúra

Útvonal: Pécs,  Plaza parkoló - Pellérd, bringaúton - Görcsöny - Ócsárd (GCOCRD)- Diósviszló - Márfa - Harkány (GCHARB) - Siklós - Vokány - Újpetre - Kozármisleny.
Táv:  74 km.  Szint:  500 méter  Túravezető:  Rostás László 

Szezonzáró túra


Rendhagyó módon, vasárnap került lebonyolításra a túra, mely a bringás szezon zárása is volt egyben.
Amikor elindultam Vokányból a pécsi találkozóhelyre, sütött a nap, de előttem, Pécs felé, mindent vastag felhő takart.
Kozármisleny magasságában már nem tűnt jó ötletnek a túra, nagyon nedves levegő fogadott, lógott az eső lába. De mindegy, menni kell, a túra ki van írva, ott kell lenni :)
Reméltem,talán mégsem lesz igazuk az időjósoknak, akik erre a napra égszakadást, földindulást, viharos szelet jósoltak.
Félúton Pécs felé csatlakozott hozzám Balázs, így ketten gurultunk be a Plazához. Én messziről észrevetten Kiskatit, hogy ott teker előttünk, majd Balázs beszerezte Fricit, és Még két túratárssal kiegészülve, hatan vágtunk neki az útnak.
Az idő kicsit megkönyörült rajtunk, kissé világosodott, néhol felszakadtak a  felhők, és egész kellemes időben tekertünk Pellérd felé, a jó minőségű, sík bringaúton.
Pellérdet elhagyva, elkezdtük a görcsönyi domb mászását, amin mindenki a saját tempójában tekert fel, és szokás szerint, bevártuk egymást a dombtetőn. Ezután a gurulás Görcsönyig, ahol útközben megcsodálhattuk a kitisztított, régi vasúti nyomvonalat.
Innen tovább Ócsárdig beszélgetve, jókedvűen tekertünk, majd ott megkerestünk egy geoládát, kissé kalandos volt, de az a jó benne :)
Diósviszlón megálltunk a szépen rendbentartott, gondozott parkban, fotóztunk, retró bringás élményekről beszélgettünk, úgymint: gumi nélküli kerékkel való bringázás, lánc nélküli, és egyéb hajmeresztő, de akkor normálisnak tűnő élményről.  Innen továbbindulva, jó tempóban haladtunk Harkányig, ahol eléhezett kis csapatunk frissített, ki hazait, ki a pékségben vásárolt sütit fogyasztotta.
Itt elbúcsúztunk két túratársunktól, majd egy újabb geoláda begyűjtése után, hazafelé fordítottuk a kormányokat.
Kellemes bringautazás után, kis városi tekergés, majd a siklósi szőlőhegy, mint mumus, az út végére..de mindenki gond nélkül feljött, ez a domb inkább fejben probléma :)
Élvezetes gurulás, majd egy újabb kis domb mászása után, megérkeztünk Vokányba, ahol nekem véget ért a túra, a csapat maradék része még tovább tekert Mislenyig, Pécsig :)
És ahogy ígértem a többieknek a túra elején, Vokányban sütött a nap :)
Még kipróbálhattam Frici rekuját, hát, vegyes érzelmeim voltak..de talán teszek még egy próbát, ha Frici is úgy gondolja :) Mindenesetre köszönöm neki a lehetőséget, és a többieknek, hogy eljöttek, és részt vettek a túrán, a meteorológia minden rémhíre ellenére.

Mostantól találkozunk a gyalogtúrákon, sok kilométer, és szép tájakat mindenkinek.

Lejegyezte, a túrát vezette: Rostás László.
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése