2014.03.15-17. Sífutás a Roglán

A túra útvonala GPS részére letölthető itt.
Műholdfelvételről megtekinthető itt:
1. nap sífutás 20,4 km 470m szint
2. nap sífutás 19 km 450m szint
2. nap gyalogtúra 5 km 230m szint
3. nap sífutás 11,7 km 360m szint


Az ismert előzmények után újra nekivágtunk az utazásnak, bízva abban, hogy ezúttal szerencsésebbek leszünk.
Sikeresen megérkeztünk Zrece-be a szállásunkra, ahol tavaszias idő fogadott bennünket. Carmen, a házigazda már ismerősként köszöntött. Gyorsan bepakoltunk a házba, hogy a cuccainkat ne kelljen a mikrobusznak felcipelnie a hegyre, majd irány a pálya.
A hó 1000m tengerszint felett jelent csak meg, az 1500m-en lévő pályán viszont sportolásra alkalmas hó fogadott minket. Nem mondhatnám, hogy csikorgott a tél: érződött, hogy itt a hegyen is próbálkozik már a tavasz. Viszont ez nem akadályozott bennünket a sífutásban.
A pálya elején lesújtó látvány fogadott: Egy sávban nagy területen kifordult, kivágott fák látványa igencsak ellentétben állt korábbi emlékeinkkel. A sífutópálya egy szakaszán a nyomvonalat is elterelték. Néha nem ismertünk rá a korábban már sokszor bejárt útvonalra. Volt, ahol úgy éreztük, hogy eltévedtünk. De azért összességében nem ez volt jellemző.
Annak ellenére, hogy március közepét írtunk, a pálya jó állapotban volt. Amiért odautaztunk, bőven megkaptuk.
Kezdő társaink is elsajátították az alapokat, de többen túl is teljesítették a kezdőkre vonatkozó tervet. U. Gábornak köszönjük, hogy igyekezett átadni kifinomult technikájából néhány szeletet számunkra.
A szokásos jó hangulatban telt ez a három nap. Esténként éreztük a kellemes fáradtságot, mindkét este jól szervezett volt a közös főzés. Egyik alkalommal még kártyázásra is futotta Kati jóvoltából.
Jövőre újra nekivágunk  talán egy korábbi –remélhetőleg téli- hónapban, és persze üzemképes mikrobusszal.

Lejegyezte: Keményfi Balázs


Képek:
Keményfi Balázs fotói


Linkek:
Rogla sífutó pálya térkép
Átnézeti térkép


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése