2016.10.28. Emlékezés a büdöskúti panteonnál

A Baranya Megyei Természetjáró Szövetség a Büdöskúti kulcsosház mellett egy panteont hozott létre, ahol kis gránittáblán örökíti meg azon természetjáróinak nevét, akiknek sokat köszönhettünk életükben. 
A tartalmas, a közösség számára is értékes életű, tiszteletre méltó személyek emlékét ezúton is szeretnénk megőrizni,  utódaink számára is rögzíteni.

Idén sajnos ketten is eltávoztak a baranyai természetjárók közül: dr. Novotny Iván (alapító elnökünk, mindannyiunknak Iván bá' ) és Gőbölös István természetjáró túratárs. A hagyományoknak megfelelően emléktábla készült nevükkel. 

2016. október 28-án pénteken délután 14 órakor egy rövid megemlékezés volt a panteonnál gyertyagyújtással, beszélgetéssel felidézve elhunyt barátaink emlékét. (Minden évben Mindenszentek ünnepe előtti pénteken van a megemlékezés.)

Aki úgy érezte, hogy ott a helye és el tudott jönni, felemelő érzésben részesülhetett. Iván bá biztosan örült mindannyiunknak, illetve azoknak is, akik munkájuk miatt csak gondolatban lehettek ott.

Képek:
Keményfi Balázs fotói
Bodrogi Frigyes fotói
Dr. Tárnai Márti fotói
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése