2017.06.18. 150 év 150 nap az országhatár mentén - Mohács-Baja

A Magyar Posta 150 éves. Ennek apropóján a postás túrázók 150 nap alatt egymást váltva, egy igazi csőpostát stafétaként átadva körbetekerik az országot.

A túra eredeti kiírása itt letölthető.

Útvonal: Bóly-Mohács- Baja- Mohács-Bóly: 105km

Vasárnap reggel fél 8-kor indult 9 fős csapatunk Bólyból Mohácsra.
Sok kérdés kavargott a fejemben: vajon minden jelentkező el tud jönni, milyen lesz az időjárás, mindenki végig tudja tekerni a távot, nem felejtek el semmit???   Izgultam!
Fél9-kor találkoztunk a mohácsi, kalocsai, pécsi, majsi, szajki, szederkényi, kaposvári résztvevőkkel, majd a 9-es komppal átkeltünk a Duna másik oldalára, ahol teljes lett a csapatunk az újmohácsi bicajosokkal.
Miután felolvastam a vezérigazgató úr üzenetét, elindultunk a töltésen Baja irányába. A töltés nagyon szép képet mutatott a hosszú kígyózó bicajosokkal, a gyönyörű virágokkal, fákkal.
51-en választották vasárnapi programnak a Posta 150 éves ünnepi tekerését.
Sajnos az előző napi erős szembeszél ma is hátráltatott bennünket, sőt Dunafalva felé még az eső is elkezdett szemetelni! Be is álltunk a falu focipályáján lévő esőbeállóba, ahol csillapítottuk éhségünket pogácsával, szomjunkat pedig ásványvízzel oltottuk. Mire elindultunk az eső is elállt, irány Szeremle!
Itt már elég rendesen szétszakadozott a csapat de Szeremlén a vendéglátó egységnél mindenkit bevártunk és egy nagyobb pihenőt tartottunk. Előkerült a kísérő autó csomagtartójából a kekszes doboz, mindenki meglepetésére! Nagy sikere volt a saját készítésű sütimnek! 
Miután pótoltuk az elveszett kalóriákat elindultunk Bajára. A város szélén már várt bennünket Kurityák Mihály, aki volt olyan kedves és  bevezetett bennünket a Petőfi szigetre.
A kerékpáros hídon átérve fényképezőgépek sokasága és a bajai postások vártak bennünket. Olthattuk a szomjunkat és pihenhettünk, beszélgettünk az út közbeni élményekről.
15 óráig szabad program volt. Aki akart szurkolhatott a focistáknak, ugyanis a DPSE és a KPSE mérte össze az erejét. 1-0 a KPSE javára!
Volt, aki városnézésre indult de akadtak olyanok is akik megmártóztak a Súgóban!
15 órakor kezdődött az ünnepélyes csőposta átadás, amit megtisztelt jelenlétével a bajai önkormányzat képviseletében Dancsa Bálint is. A jelenlévőket köszöntötte Kalmár László, majd én mint a 13-as szakasz felelőse átadtam a csőpostát Pesti László DPSE elnökének, aki a KPSE elnökének Kapaló Andrásnak továbbította. A 14-es szakasz felelőse Bálity György kapta megőrzésre szombatig az üzenetet, aki majd Tompára viszi 24-én.
Ezután megkóstolhattuk a híres bajai halászlevet, ami nagyon ízlett mindenkinek! Miután megtömtük a hasunkat elindultunk hazafelé, még 50 km várt ránk! A visszaúton már nem hátráltatott a szél, így hamar megérkeztünk Mohácsra, ahol  egy fagyi után nekivágtunk az utolsó etapnak, Bóly felé vettük az irányt. Este 8-ra otthon is voltunk!
A reggeli kérdésekre nap végére meglettek a válaszok! Nagyon jó csapattal, balesetmentesen, aránylag jó időjárási viszonyokban, jó hangulatban teljesítettük a 13-as szakaszt! Köszönöm mindenkinek, hogy ezt a napot ilyen jól tudtuk eltölteni!

Lejegyezte: Györgyné Nagy Marcella

Képek:
Györgyné Nagy Marcella fotói
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése