2017.09.09. Bringára fel! - Bóly

Eredeti kiírás:

Útvonal: Bóly-Villány-Bóly  Táv kb. 30 km
Indulás: 14:00-kor Bóly, Sörkert ( Park mögött)
Nevezés az indulás helyén 13:00-tól, nevezési díj :300,-Ft
Kalóriapótlásnak lesz zsíros kenyér és üdítő! Idén is lesz tombolasorsolás!
Sok szeretettel várunk minden kerekezni vágyót!
A TÚRÁN MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VEHET RÉSZT!!!!
14 ÉVEN ALULIAK CSAK SZÜLŐI FELÜGYELETTEL TÚRÁZHATNAK!!!
Túravezető: Györgyné nagy Marcella

------------------------------------------------
Ezt még megtoldottuk Pécsről indulással és Pécsre érkezéssel:
Útvonal:
Pécs - Bogád - Romonya - Ellend - Hásságy (tó) - Olasz (tó) - Szederkény - Bóly
Részvétel a rendezvényen: Bóly - Békáspuszta - bringaúton Kisbudmér - Kisjakabfalva - Villány előtti Mária szobor - és ugyanígy vissza Bólyba
Majd Bójból tovább (néhányan Villányba a vasútállomásra, mások Bóly - bringaúton, majd földúton Kiskassa - Újpetre széle - Kozármisleny - Pécs  Táv összesen: 93 km

A túra útvonala GPS részére (*.gdb formátumban) letölthető itt.

Műholdfelvételről megtekinthető itt.

Nagyon jól sikerült az oda-útunk Bólyba. Kellemesen tekertünk a  forgalmatlan úton, szép volt a hásságyi tó, ahol a padnál jót beszélgettünk. Menet közben született ötlet alapján tekertünk az olaszi tóhoz. Rendkívül szép, és nagyon sok horgász volt a partján. Részesei lehettünk egy 7,8 kg-os ponty kifogásának, mérlegelésének és visszaeresztésének.
Bólyban egy rendkívül lelkes szervezőcsapat várt minket. Munkájuk eredményeként több mint nyolcvanan  gyűltünk össze, hogy közösen letekerjük a Bóly - Villány bringautat oda-vissza.
Kissé megnehezítette a teljesítést a Borjád-környéki iszonyatosan nagy és hosszan elhúzódó bogárfelhő. (A töltésen a kerékpárút egyre baleset veszélyesebb. A repedésbe néhol belefér a bringa kereke, ami súlyos balesetet okozhat -üzenet az útkarbantartóknak- ).
Visszaérve Bólyba több tálca hagymás és paprikás zsíroskenyér és üdítő fogadott. Mindezeket tetézte a nagy tombolasorsolás, amin szinte mindenki nyert, rendkívül jó dolgokat. 
Köszönet a szervezőknek!

Hazafelé volt aki a villányi vasútállomás felé vette az irányt, voltunk páran, akik földúton Kiskassára, majd onnan aszfalton Újpetre - Pécs felé tekertünk. (Nagyon jól járható volt ez a földút, érdemes volt bevállalni.)

Élvezetes nap volt!

Lejegyezte: Keményfi Balázs

Képek:
Györgyné Nagy Marcella fotói
Keményfi Balázs fotói
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése