2022.06.04. "2x100 km Baranyában" országúti kerékpáros teljesítménytúra

A lezajlott teljesítménytúra kiírása ITT.

Az első 100 km-es táv útvonala ITT.

A második 100 km-es táv útvonala ITT.

Eredménylista   100km    200 km

A "2x100 km Baranyában" teljesítménytúrát Pécsi Túrakerékpáros Klub rendezte a Pécsi Utánpótlás- és Tömegsportért Alapítvány támogatásával.

Képek:

Arató Csongor fotói Rajt
Györgyné Nagy Marcella fotói 2. EP.
Keményfi Balázs fotói 3. EP, 5. EP, Cél
Keményfi Dorottya fotói Cél
Kónya Tamás fotói 3. EP
Simon Erzsi fotói 5. EP
Tárnai Márta Dr. fotói 1. EP


A Pécsi Túrakerékpáros és Környezetvédő Klub 2022. június 4-én – az ismert korlátozások miatt két év kihagyás után – immár 29. alkalommal rendezte meg az országosan egyedülálló 200 km-es országút kerékpáros teljesítménytúráját, a „2x100 km Baranyában” elnevezésű rendezvényt.

Hagyományainkhoz híven a túra nem verseny, a résztvevőknek folyamatos indítással 9 illetve 12 óra szintidő alatt kell teljesíteni a 100 illetve 200 km-es távot. A Pécs belvárosi rajtot követően a résztvevőknek előre megadott ellenőrző pontokon kellett áthaladniuk, ahol menetlevélbe igazolást kaptak. A kerekesek az ellenőrző pontokon frissítő italt és energiapótlást kaptak. Az útvonal kevésbé forgalmas utakon haladt, kétszer keresztezte a Mecsek gerincét. A 200 km-en indulók ezen felül Baranya dombjaival is megküzdöttek. A cél mindkét táv esetében Pécs melletti város, Kozármisleny volt. A célban a távot teljesítők névre szóló emléklapot és kitűzőt kaptak.

A 2x100 km Baranyában teljesítménytúra egyedi sajátossága, hogy a résztvevőket az ellenőrző pontokon kerékpárosok várják – a rendezvény lebonyolítását a Pécsi Túrakerékpáros Klub tagjai végezték önkéntes munkában, összesen 21 fő.

Az ellenőrző pontokon: Romonyán, Pécsváradon, Pusztabányán, Sikondán, Orfűn és a kozármislenyi célban a Pécsi Utánpótlás és Tömegsportért Alapítvány 2022. évi támogatásának köszönhetően a résztvevőket gazdag ellátmányban részesítettük: sió rostos üdítők, olajos magvak, aszalt szilva, cerbona szeletek, milka csokoládé, sportszelet,  pezsgótabletta, gyümölcsszörp várták az érkező kerékpárosokat.

A 100 km-es távon 48 fő indult, melyből 44 fő érkezett célba. A legfiatalabb teljesítő a 20 éves Mack Márton volt és a távot több 60 év feletti sporttárs is teljesítette.

A leggyorsabb célba érkezők: Nagy Péter és Troska Csaba volt azonos idővel: 3 óra 50 perc, melyhez gratulálunk!

A 200 km-es távon 4 fő nevezett, de ezt az embert próbáló távot végül csak ketten teljesítették (a másik kettő is célba ért 100 km-en). Az egyik teljesítő, a 64 éves Petkó Zoltán egyben a teljesítménytúra abszolút legidősebb résztvevője is volt.

A legfiatalabb és a legidősebb résztvevő a célban külön díjazásban részesült.


Lejegyezte: Arató Csongor

.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése