2010.09.05. Vasárnapi kerékpártúra - Aranyosgadány


Útvonal: Pécs - Pellérd - Aranyosgadány - Keresztespuszta - Pellérd - Pécs. Táv: 30 km



A túra útvonala GPS részére letölthető itt.

A letölthető track *.gdb formátumú. Amennyiben más track formátumra van szükséged, itt konvertálhatod.

A túra útvonala műholdfelvételről megtekinthető itt.

A vasárnapi túrákat alapvetően kezdők számára szervezzük, ezért ilyen esetekben mindig rövid távot tűzünk ki előre. A mai alkalommal több öreg róka mellett talán sikerült megmérgezni a kerékpártúrázással egy fiatal srácot, Lénárdot. Minden bizonnyal jól érezte magát, várjuk máskor is!
A Domus parkolóban találkoztunk, ahonnan a Kertváros-Belváros kerékpárúton hajtottunk tovább. Átkerekeztünk a felújított???? Pécsi-víz hídon.
Röviden: Az igazság az, hogy néhány gerendát kicseréltek, egy jópárat pedig OSB lappal letakartak. A többi gerenda pedig tovább korhad. Így nem fog sokáig tartani és veszélyes!
Tovább inkább a túráról: Frici ötletére -vasárnap lévén- áthajtottunk a vásártéren, majd a Pláza mögött értük el a Pécsről kivezető kerékpárutat. Pellérdig szigorú libasorban haladtunk. Pellérd után, az Aranyosgadány felé vezető úton már kicsit lazulhattunk a jóval kisebb forgalom miatt. Tartottunk egy kis pihenőt a pellérdi szőlőhegynél.
Megérne egyszer egy csavargást ez a szőlőhegy alkalomadtán.
Aranyosgadány felé a lejtőn mehettünk mint a szélvész, élvesztük a sebességet. A faluba beérve az újonnan épülő kálvária mellett tartottuk a tízórai szünetet, közben egy helyi fickó komoly érdeklődést mutatott Frici fekvőbringája iránt. Elmondása szerint nem látott még ilyent. Nem tudta elképzelni, hogyan működik, be kellett mutatni.
Keménygadányba érve egy kellemes, eldugott helyet ismerhettünk meg. Itt csatlakozott hozzánk néhány aranyos kiskutya a szüleivel, melyek egészen a keresztespusztai országútig kísértek. Itt ügyeltünk arra, hogy Pellérd felé indulva ne jöjjenek utánunk, nehogy elcsapja egy autó valamelyik pajkos ebet.
Az éjszakai eső miatt nem tudtunk az eredeti kiírás szerint a gyódi víztorony felé menni, aszfalton gurultunk tovább.
Pelérden elköszöntünk egymástól. Ki-ki ment a maga útján.
Nekem Orfűn volt egy kis elintézni valóm, úgyhogy a túrát errefelé kissé kiegészítettem. (90km lett a 30-ból). F. Csaba Remete rétig, V. Feri pedig végig elkísért. Útközben kipróbálhattuk a készülő Pécs-Orfű kerékpárutat. Szerintem kellemes a nyomvonalvezetése, de a minőség sok-sok helyen hagy kívánni valót. Sok helyen megsüllyedt az alapozás, van mit javítani ezen. Ha kész lesz, szép út lesz.

Túravezető, lejegyezte: Keményfi Balázs

Képek:
Bodrogi Frigyes fotói megtekinthetők itt.
Földes Csaba fotói megtekinthetők
itt.
Keményfi Balázs fotói megtekinthetők itt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése