Kerékpáros balesetmegelőzés

T. kerékpárosok, klubtagok!


Tegnap voltam a városi balesetmegelőzési bizottság ülésén. 3 számunkra is érdekes dolgot tudtam meg:
   1. 2010-ben a városi rendőrkapitányság területén 1682 közúti baleset történt, ebből 8 halálos áldozatot is követelt.  Kerékpárosokkal kapcsolatba hozható baleset 35 volt, ebből 1 halálos (a kerékpáros hibájából, ok: erős alkoholos befolyásoltság). Arányaiban a 35-öt soknak tartom. Mit lehetne tenni ellene?
   2. A holnap induló, kerékpárosokat és a kerékpárokat fokozottan ellenőrző akcióra azt mondták, hogy nagyon szigorú lesz, különösen a kerékpárok KRESZ-ben előírt tartozékainak meglétét illetően. Ha szó szerint értik, amit mondtak, akkor minden kerékpáros le fog bukni, mert a KRESZ a névtáblát is előírja kötelező felszerelésként, s ilyet biciklin kb. 40 évvel ezelőtt láttam utoljára. A működőképes lámpát biztosan számon fogják kérni, ezt külön mondták.
   3. Az orfűi kerékpárúttal kapcsolatban került szóba, hogy olyan közúton, amelyik mellett párhuzamos kerékpárút van, tilos kerékpározni, akkor is, ha ezt tábla külön nem tiltja. (Ugyanezen úttal kapcsolatban megállapították, hogy főleg az első időben nagyon sok baleset lesz a sok, éles kanyar és a burkolaton lévő sár, kavics, stb miatt.)


Iván bá'
.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése