2012.08.24-26. Beremendi Túrakerékpáros Találkozó

Részletes program
Általános tájékoztató

Útvonal: Beremend - Bolmány (Boloman) - Kácsfalu (Jagodnjak) - Ölyves (Ugljes) - Dárda - Bellye (Bilje) - Eszék (Osijek) és ugyanerre vissza
Táv: 91 km Szint: 0  Túravezető: Murin Ferenc

A túra útvonala GPS részére közvetlenül letölthető itt.
Műholdfelvételről megtekinthető itt.

Emlékeim szerint az elmúlt években nem kedvezett az időjárás ennek a jól szervezett, évről évre megrendezett programnak. Hideg esős napok vannak az emlékeimben, és az időpont is a nyár elejére esett. Ezúttal a szervezők változtattak, bejött! Idén augusztus végére tették a programot, és a korábban elmaradt hőmérséklet értékek kárpótolták magukat. Szikrázó napsütésben, rekkenő hőségben tekerhettünk szombaton Beremendről Eszékre. A szervezők gondosan mindent megtettek annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat.
Kb. 40-en vághattunk neki együtt a távnak, kicsik és nagyok. A rendezők jóvoltából kísérőkocsiból a megállóknál hideg ásványvizet vehettünk magunkhoz, ami ebben a hőségben igen sokat jelentett.
Eszéken magyar nyelvű részletes idegenvezetésben volt részünk. A városi séta után megmártóztunk a drávai szabadstrandon, ami fantasztikusan jól esett.
Visszafelé ugyanazon az úton haladtunk, de nem tűnt fel nagyon, hiszen az út során egymással jól elbeszélgettünk. A túra végén a határ melletti utolsó faluban, Petárdán szokás szerint egy jót fagyiztunk.
Aki tehette végigmaradt a három napon. Jómagam egy napra csatlakozhattam, ami igen jól sikerült!
Köszönet a szervezőknek!

Lejegyezte: Keményfi Balázs   

Képek:
Keményfi Balázs fotói
Nagy Zsuzsanna fotói
Rostás László fotói
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése