2013.07.12-14. V. Beremendi Túrakerékpáros Találkozó

Kiírás
Általános tájékoztató
Jelentkezési lap
Térkép

Már hagyomány a beremendi kerékpáros találkozó, melyről nem hiányozhat a beremendi polgármester, valamint Feri és Laci. Ismét nagyon jó programmal vártak bennünket, köszönjük fáradozásukat.
Pénteken 9 klubtag érkezett Beremendre, s még vacsora előtt lekerekeztünk a Déli pontra. Megtekintettük az iskolatörténeti kiállítást, majd az EDDA koncert tette emlékezetessé ezt az estét. Szombaton reggel további klub-tagok, és szimpatizánsok  érkeztek, Komló és Szekszárd bringásai is itt voltak.
8-kor már indultunk is déli szomszédainkhoz – most volt ellenőrzés a határon.
Szépen együtt haladt a több mint 50 fő (2-3-as oszlopban). Pélmonostor főterén volt az első pihenőnk, majd Csuzán megnéztünk egy csaknem 100 éves cséplőgépet. Ezután feltekertünk a temetőhöz, ahol Ács Gedeon lelkész útját ismertük meg, és sírjánál elhelyeztük a találkozóra emlékeztető nemzeti színű szalagot. A település központjában megnéztük Kossuth Lajosról készült színes mellszobrot is, melyre a helyiek joggal büszkék - csak úgy tudták megmenteni a háború alatt, hogy hol egyik, hol másik család rejtegette padlásán.
Innen már hamar megérkeztünk a Duna partján levő domb tetejére, a batinai háborús emlékhelyhez. Gyönyörű kilátás volt a Dunára, mely túloldalán már Szerbia terül el. Feri bácsi (nyugdíjas tanár) történelmi tájékoztatója után letoltuk a bringákat a faluba, és a lenéztünk a folyópartra.
Mivel csúszásban voltunk, visszaindultunk Vörösmartra, ahol finom ebéddel enyhítettük éhünket, és fröccsel oltottuk szomjunkat. Többen palackozott bort is vásároltunk, melyet nem kellett cipelnünk, a kísérő autó – melyet a beremendi polgármester vezetett – szállította.
A pihenő után nehezünkre esett az emelkedőt leküzdeni, de jött a lejtő, ahol szétszakadt a csapat. A kulcs-kereszteződésben elég sokan rossz irányt választottak, de a kísérő autó „visszaterelte” őket. Ismét Pélmonostoron pihentünk, többen kávéval és fagyival frissítették magunkat. Az igazi fagyizás azonban Petárdán volt, ha erre járunk, sosem hagyjuk ki – olcsó is, finom is. Innen csak „néhány tekerés” Magyarország, Beremend. A csapat nagy része elfogyasztotta vacsoráját, s Gyuri bácsi pincéjében folytatták a napot langalló, és helyi finomságok, no meg finom helyi borok mellett. Mi pedig felpakoltuk bringáinkat, és sok élménnyel gazdagodva hazaindultunk. További látnivalók, és strandolás várt azokra, akik maradtak vasárnap is. 
Szép volt! Köszönjük a szervezést!

Képek:
Bujdos Csaba fotói
Berkes Attila fotói
Bodrogi Frigyes fotói
Gönczöl Gábor fotói
Miklós Zsolt István fotói (DÖKE) 
Petkó Ica fotói 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése