2013.08.03. Nyár derekán, a Mecsek gerincén (is)


Útvonal:  Pécs, Budai-vám TESCO parkoló - Árpádtető - Lapis - Remete rét - Abaliget - Husztót - Kishajmás - Magyarhertelend - Magyarszék - Mánfa - Árpádtető - Pécs.
Táv: 70 km Szint: 740m
Túravezető: Rostás László
a túra útvonala térképen

Megvolt a túránk, kissé meleg volt, de jó volt a hangulat, sok volt a fagyi, és a domb...de így akartuk.

Szombaton reggel 9-kor 9-en gyűltünk össze, ami a várható hőségre való tekintettel jelentős létszám volt :)
Rövid tanakodás után úgy döntöttünk, kicsit rövidebbre vesszük a távot, és ráaádsként fordítva tesszük meg,mint ahogy a kiírásban szerepelt.
Így kezdésnek Árpádtetőre másztunk, és onnan Mánfára gurultunk, ami igen csak jól esett a már érezhetően nagy melegben. Nem kívánom felsorolni, merre is jártunk, aki olvasta a kiírást, vagy velünk volt, úgy is tudja, aki nem, akkor ideje megnézni :)
Ami biztos, sok helyen megálltunk fagyizni, sörözni, vizezni, és közben hol másztunk, hol gurultunk.
Baranya egyik vonzereje, hogy dombos ugyan, de utána mindig jön a jól megérdemelt gurulás, maja a következő faluban a sör, vagy fagyi, mindenkinek belátása szerint.
A túra a megszokott jó hangulatban, nevetgélve, sztorizgatva telt, majd egyszer csak megérkeztünk Abaligetre. Itt tartottunk egy hosszabb pihenőt, és mint kiderült, ez volt a túra végállomása is. Innen többen elindultak haza, egyénileg, párosban, majdnem mindenkinek dolga volt, na meg a hőség is egyre nagyobb lett. Utolsó megálló az Ürögi úton egy fagyizó volt, de itt már E. Zsuzsival ketten voltunk csak..viszont igen finom fagyit ettünk :)

Aztán mi is elköszöntünk egymástól, és én még hazatekertem. 
Jó túra volt, köszönöm, hogy jöttetek, és hogy együtt tekertünk. Találkozunk a következő túrán.

Képek:
Bodrogi Frigyes fotói
Rostás László fotói
.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése