2021.10.30. Őszi tekerés

Útvonal: Pécs Expo Center - Pellérd bringa út- Aranyosgadány- Zók- Bicsérd-Szabadszentkirály- Pécsbagota- Baksa- Bogádmindszent- Hegyszentmárton- Siklósbodony- Ócsárd-Görcsöny-Pellérd-Pécs
Táv: 71 km Szint: 480m
Túravezető: Kónya Tamás

Egyedül indultam kifelé a Pellérdi bringaúton, Pellérd határában már messziről láttam, hogy B. Jani teker szembe, pont ahogy megbeszéltük. Innentől már ketten haladtunk tovább Aranyosgadány irányában. Szép kényelmesen tekertünk és élveztük az ekkor még enyhe, de egyre melegedő őszi napsütést. A jó időben beszélgetve gyorsan fogytak kilométerek is. Bicsérdet elhagyva rátértünk a régi 6-os út maradványaira és Szabadszentkirály után jött Pécsbagota ott a "nagy hegyen" szőlőhegyen az erdősáv már őszi színekben pompázott, gyönyörű volt. Begurultunk Baksára itt már várt minket O.Jutka egy ideje, gyorsan nyeregbe pattant és már mentünk is Bogádmindszent felé. Útközben az üres úton kicentizett minket két kocsi, ami tényleg alig volt tőlünk 20 cm-re. Ezen egy kicsit bosszankodtunk is.

Bogádmindszenten elfordultunk balra Hegyszentmártonnak, itt kitaláltuk, hogy nézzük meg a Puszta horgásztavat (Puszta-tó) ami egy szépen kialakított pecató bojlis horgászoknak a partján kis 2 és 4 ágyas összkomfortos kis faházakkal. Megnéztük ezt a szép tavat, ettünk egy kicsit és kihasználva a napsütést gyűjtöttünk egy kis D-vitamint a télre, közben fotóztam is egyet kettőt.

Folytattuk utunkat Siklósbodony felé, majd Ócsárdnak ahol szintén bementünk és megnéztük a horgásztavat. A büfében ittunk egy capuccinot és megettük a maradék szendvicsünket , már aki megette, és nem a hattyúval etette meg, mint Jutka. A hattyút le is fotóztam nektek, nagyon barátságos kis kölyökhattyú volt, de nagy éhenkórász, hozzászokott, hogy mindig etetik.

Kis pihenésünk és napfürdőzésünk után Görcsöny következett. Itt elbúcsúztunk Jutkától, és Janival ketten mentünk neki a görcsönyi dombnak. Lefelé szépen gurultunk. Pellérden a postánál Jani is elköszönt, onnan már csak én tekertem be Pécsre a bringaúton.

Jó kis őszi túra volt és egyáltalán nem fáradtunk el.  Már 15 óra előtt itthon voltam, és még maradt erőm itthon is matatni.

Lejegyezte: Kónya Tamás

Képek:
Kónya Tamás fotói
.


1 megjegyzés:

  1. Jó kis túra volt,tudom ezerszer járt útvonal, de ebben a késő őszi időszakban minden km-nek sokszoros hálafaktora van!
    Kösz Tomi a túrát

    VálaszTörlés