2021.10.09. Kéktúrázás napja

Az útvonal nagy léptekben:

Zobákpuszta - Csurgó - Kisújbánya - Óbánya - Apátvarasd, külterület, majd a buszra Mecseknádasd.
22. 5 km,  490 m szintemelkedés.


Kéktúrázás napja.. ez a mondat minden természetjáró szívét megmozgatja. Így volt ez a klubtagoknál is, 11 fő jelentkezett a klubból és még jónéhány ismerős külsős túratárs.
A túra hetében kiadós esők voltak, felázott a talaj, és szombat reggel is gyenge esőre ébredtünk. (Vokányban, a szerk. )
Gyors körbekérdezés a túratársak közt, Pécsen nem esik, akkor menjünk, ha mégis annyira rossz, Zobákról visszafordulunk.
Buszra szálltunk, és mire a rajthelyre értünk, kezdett felszakadozni a felhőzet. 
A Vargánya-tanyán kölcsönös örömködések, névsorolvasás, és H. Péter túravezetőnk nagyon finom sajtos stanglija, és pálinkája elfogyasztása után, útnak indultunk.
Az első pár méter után örömmel vettük észre, hogy dacára a héten esett rengeteg csapadéknak, szinte teljesen sármentes az erdei út. És szintén érdekes jelenség, a patakban alig volt víz. 
Csurgó volt az első megállónk,ez a szép hely sem volt olyan látványos most, víz nélkül, alig csordogált.

Folytatuk utunkat, szép szálerdőben, réten, patakvölgyben, hegyen-völgyön.
És hogy még szebbé tegye amúgy is látványos utunkat, a nap is kisütött. Sokat javított a kitűnő hangulaton, így vidáman, nagy beszélgetések, kis viccelődések közepette gyorsan telt az idő, fogytak a kilométerek, és egyszer csak Óbányán találtuk magunkat.
Itt természetesen megálltunk egy hosszabb pihenőre, feltölteni a kiürült élelmiszer és italraktárakat. 
Mindenki evett, ivott, ki sajátot, ki a vendéglátó egység kínálatát. Fogyott a sör, rétes, kávé.. és többen megegyeztünk, hogy egy sült pisztrángra ide visszajövünk.
A pihenő után újúlt erővel vágtunk neki a visszalévő távnak, ami a szép környezetben, nagyon jó társaságban hamar el fogyott.
Megmásztunk még pár dombot, majd pár kilométer után beérkeztünk a célba, Apátvarasdra, ahonnan még kigyalogoltunk Mecseknádasdig, ahol buszra szálltunk, és hazautaztunk .


Nagyon jó hangulatú, jól sikerült túra volt, szuper társakkal, és csodás környezettel.

Remélem, hamarosan újra együtt túrázhatunk a szép Mecsek dombjain, lankáin, patakvölgyeiben.

Lejegyezte: Rostás László

Képek:

Földes Csaba fotói
Lovas Ági képei
Müller János képei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése