2011.06.11. Mecseki Hegyikerék" MTB teljesítménytúra

A rendezvény eredeti kiírása


A 30 km-es táv eredményei
Az 50 km-es táv eredményei

Túrabeszámoló a Rajt, illetve Cél aspektusából

Rekordszámú, 69 nevezővel lezajlott az V. Mecseki Hegyikerék. A 30km-es távra 43-an, az 50km-es távra pedig 26-an neveztek. Szerencsére segítségemre volt barátom, Kovács Gyuri, mert egyedül nem álltam volna a nevezési rohamot, ami reggel 9 óra tájban elkezdődött a Tettyén.  Mire az utolsó nevező is elindult, már egyre csúnyábban írtuk (körmöltük) a neveket, e-mail címeket. Mintha mi is megmásztuk volna az első emelkedőt, úgy elfáradtunk, de ez édes teher volt, mert minden várakozásunkat felül múlta a létszám. A rengeteg erős férfi között két hölgyet is üdvözölhettünk, ami külön öröm az elmúlt évek „nőtlensége” után.
Miután Poór Bazsi is elsöpört a rajt helyszínéről, összeszedtük magunkat és áttelepültünk a cél helyszínére, Teca Mama kisvendéglőjének kerthelyiségébe. Mire berendezkedtünk, kiraktuk a jelvényeket, pólókat, csokikat, meg az irodát, már jött is a 30km-es távról az első ember. Aki -mondhatni - szokás szerint Troska Csaba volt (1óra 44 perces idővel),  aki minden évben a leggyorsabb a rövidtávon. Vele még volt idő megbeszélni a pálya nehézségeit, de aztán jött sorban a többi részvevő is. Fényképezés, menetlevél kitöltés, póló, jelvény, oklevél, csoki átadás, ment a meló rendesen. A hosszútáv bajnoka is elég hamar megérkezett, Vajda Jani személyében, aki olyan időt repesztett (2óra 44perc), hogy alig hittük! Külön díjaztuk a legidősebb (Várhelyi   Sándor), és a legfiatalabb (Horváth Márk)  résztvevőt is.
Jó érzés volt látni a sok hegyikerekest, ahogy csoportokban mesélték egymásnak élményeiket, kitűzték a jelvényüket, felvették az ajándékpólót, mindenkin látszott, hogy elégedett volt (szerintem) mindennel.
A szervezők, Poór Balázs és Gábor Tamás ezúton is köszöni  Mindenkinek a segítséget, a részvételt, és 2012-ben június 9.-én ismét Mecseki Hegyikerék!
  
Lejegyezte: Gábor Tamás, Pécs, 2011. június 15.


Képek:
Freilits Rolf fotói
Rostás László fotói
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése