2009.10.04. Szederkény - Liptód

Útvonal: Szederkény - végig földúton Máriakéménd - Maráza felé Liptód 20 km



A túra útvonala GPS részére letölthető itt.
Megtekintéshez Garmin Mapsource letölthető itt.
Magyarország térkép letöltés: http://www.turistautak.hu/
A letölthető track *.gdb formátumú. Amennyiben más track formátumra van szükséged, itt konvertálhatod.
A túra útvonala műholdfelvételről megtekinthető itt.


Vasárnap délutáni rövid bringázásra indultunk Gazsóval. Úgy indult, hogy Mártinak Liptódon volt dolga. Elmentünk vele Szederkényig autóval, majd Gazsóval Liptódig felfedező útra indultunk bringával.
Először útbaejtettünk egy geoládát Máriakéménden (GCKARA), majd négykézláb, árkon bokron, a bozótok alatt bújkálva felmásztunk a Törökvárba. Jó fantázia kell a vár felismeréséhez, bár biztosan megtalálhatók a falmaradványok a föld alatt. A várhegy alatt klassz pihenő található.
Ezután továbbindultunk kelet felé, de bejutottunk a térkép által jelzett úton egy járhatatlan szakaszba. Végigkűzdöttük magunkat rajta. Utólag tudom már merre lett volna jobb, hamarosan újra nekivágok.
Dimbeken-dombokon eljutottunk Maráza mellett lévő geoláda közelébe, de a dzsungelharc alatt elvesztegetett idő miatt már nem jutott idő a ládázásra. Végül begurultunk Liptódra. Itt még egy utolsó meglepetés ért: a faluba bevezető földút fel volt szántva.
Gazsóban végig tartottam a lelket, és jól bírta. Legnagyobb meglepetésemre a végén azt mondta, hogy nagyon tetszett, csak legközelebb ne menjünk ekkora fűben. Még jó, hogy csak így fogta fel! A lényeg az, hogy hamarosan újból kell egy túrát tenni a környéken, most már több ismerettel, illetve mert érdemes!


Képek
itt.


Fotó, lejegyezte: Keményfi Balázs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése