2010.12.12. "A Sin-gödröt nagyon szeretem" - gyalogtúra

Részvétel a BMTSZ nyílt túráján.

Útvonal: Zobákpuszta - Takanyó - Hidasi-völgy - Szederindás-kút - Sín-gödör - Barna-kő - Szöge-hegy - Zobákpuszta Táv: 14 km 385m szint
Túravezető: Müller Nándor, Tel: 20/957-5775

A túra útvonala műholdfelvételről megtekinthető és GPS-re letölthető itt.

Szép számmal vettünk részt a természetjárók a BMTSZ mai nyílt túráján, úgy 40-en lehettünk. Klubunkból is sokan eljöttek. Jók az ilyen alkalmak, mikor túra keretében más szakosztálybeliekkel, illetve szakosztályon kívüliekkel válthatunk kötetlenül szót. Útközben röpködtek az ötletek a közeljövő túráira vonatkozóan.
Mindezeknek Müller Nándor túravezetőnk egyik legkedvesebb útvonalának bejárása adott alapot. Nehéz, de annál szebb terepen haladtunk. Az út során számtalanszor kellett különböző módszerekkel átkelnünk a patakon, volt amikor sikerült száraz lábbal megtennünk, de ez volt a ritkább eset. Volt olyan szakasz is, mikor út nem lévén a "patakászás"-t, azaz patakban gyaloglást kellett választanunk. Legnagyobb próbatételt az utolsó átkelés, a megáradt Völgységi-patakon való átugrás jelentette.
A pihenők során előkerültek az otthonról hozott finomságok. Volt aki előre látó módon recepttel is készült, lásd a fényképek között.
Köszönjük a túrát!

Lejegyezte: Keményfi Balázs

Képek:
Keményfi Balázs fotói megtekinthetők itt.
Rostás László fotói megtekinthetők itt.

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése