2011.01.02. Wellness-gyalogtúra Sikonda környékén

Útvonal: Sikonda - PZ - Ciframalom - Kőlyuk - Nagy-mély-völgy - Z - Páfrányos - P+ - Jószerencsét vadászház - P+ - Mánfai árpádkori templom - Z+ - Sikonda Táv: 13 km Szint: 350m

A túra útvonala GPS részére közvetlenül letölthető itt.
Műholdfelvételről megtekinthető itt.


A mai napra az egészségmegőrzés számunkra újszerű módját választottuk: gondoltuk, hogy a téli hidegben való mozgás után jól esik egy kis fürdőzés-szaunázás az új év első túranapján.
9 órakor találkoztunk a Sikonda fürdő épület előtti parkolóban. A gyalogtúra során a Mecsek egyik legszebb részét érintettük: a Nagy-mély völgyet és Mánfa környékét. Gyönyörű látvány volt a jég a patakokban, mely a tél egyik legszebbje számomra. Mai túránk során is többször át kellett kelnünk a patakon, ez is érdekessé tette az utat. Papírszalvétába csomagolt ebédünket a mánfai árpádkori templom tövében fogyasztottuk el, majd gyalogtúránk utolsó szakasza visszavezetett Sikondára a Termálfürdőhöz, ahol beraktuk az autókba a túrafelszerelést, és kivettük a fürdéshez szükséges cókmókot.

Gyors átöltözést követően átadtuk magunkat a vízi élvezeteknek. Úszkálás, különféle vízi masszázsok, szauna, gözkabin....és jó társaság. Próbáld ki Te is!
Köszönjük az ötletet H. Barnának, aki betegségét sajnos rosszul időzítette, így nem lehetett velünk. Jobbulást neki!

Lejegyezte: Keményfi Balázs

Képek:
Földes Csaba fotói megtekinthetők itt.
Keményfi Balázs fotói megtekinthetők itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése