2011.01.15. BARTINA Maraton gyalogos teljesítménytúra

Útvonal: Szekszárd - Sötétvölgyi-gyermektábor - Sötétvölgyi-tó - Kakasd - KS elágazás - Grábóc - Szálka - Bükkös erdő - Szekszárd, Baka István Ált. IskolaTáv: 39,8 km   szint: 980m,  szintidő: 10 óra

A túra útvonala GPS részére közvetlenül letölthető itt.
Műholdfelvételről megtekinthető itt. 



Komoly fába vágtuk a fejszénket, de szerencsére sem a nyele nem törött ki, se az éle nem csorbult. Megcsináltuk!
Az alábbi szöveg ment körbe a túrát megelőzően a jelentkezők között:
"Eredetileg Évával beszéltük, hogy a maratonra mennénk. (Belegondolva nem lesz egyszerű az agyagos sárban, mert 4,0 km/h átlagsebességet kellene produkálni úgy, hogy a hosszú táv rajtidejének végén indulnánk, míg a 30-ason 3,4 km/h átlagsebesség is elegendő.) A Téli Mecsek 30-at 3,8-as átlaggal tettük meg, így értünk be fél órával a szintidő előtt. Tavaly a Bartina 30-on 4,1km/h-ás átlagsebességgel haladtunk. Tehát a Maraton teljesítéséhez legalább úgy kellene menni, mint tavaly. Megpróbálhatjuk, hiszen ezért megyünk ilyen korán, de akkor nagyon össze kell szednünk magunkat."
A fenti sorokkal készültünk a mai megmérettetésre. Hogy a maratoni távon indulunk, az autóban már reggel 5-kor eldőlt, mikor Pécsről elindultunk. Egyszerű volt a dolgunk: a napi cél megvolt, már csak teljesíteni kellett.
Az, hogy teljesült, nagyban köszönhetjük Sz. István barátunknak, aki nagyon komolyan vette a túra beharangozóját. Helybéliként sokat segített a túra elején a sötétben való tájékozódásban, illetve ő diktálta a tempót a nap folyamán. Ő hasította elől a levegőt, mi csak a szélárnyékában haladtunk. 
A viccet félre téve, egy éve megismert pályán, de ellenkező irányban kellett haladnunk. Kiváló rendezésben volt részünk, a rendező csapat (Ifjúsági Unió Szekszárd) nagyon lelkes volt. Komoly hegyekkel nem találkoztunk, de szint ennek ellenére volt rendesen. A 30-as és 15-ös távon sokan vettek részt, akikkel az út folyamán itt-ott találkoztunk.
Komoly erőpróba volt ez számunkra, de élveztük a kihívást. Külön említésre méltó H. Barna teljesítménye, aki eredetileg a 30-as távra készült az éppen elmúló "tüdőgyuszi" után, de hajthatatlan volt, lekűzdötte ő is a 40-es távot.
Végül 8 óra 20 perc alatt sikerült megtennünk az utat, ami 4,6 km/h átlagot jelentett. A célban jó hangulatú ejtőzés, beszélgetés, zsíros kenyér várt ránk, majd hazafelé az autóban végigsoroltuk a nap folyamán tapasztalt élményeinket. 
Tudom, nem cél a rohanás, de így sikerült. Nagyon tetszett és jó edzés volt!

A csapat tagjai voltak:
H. Barna, G. Péter, K. Balázs, M. Éva, Sz. István, V. Péter

Lejegyezte: Keményfi Balázs


Képek:
Keményfi Balázs fotói

.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése