2013.05.01. Kiruccanás Horvátországba, villányi indulással

Útvonal: Villány - Magyarbóly - Beremend - (H/HR) - Baranjsko Petrovo Selo (Petárda) -  Belisce - Valpovo - Bocanjevci - Tiborjanci - Marijanci - Kunisinci - Carnagajevci - Radikovci - Miholjacki Porec - Rakitovica - Donji Miholjac (Alsómiholjác) - Drávaszabolcs - Gordisa - Matty - Alsószentmárton - Egyházasharaszti - Siklósnagyfalu - Kistapolca - Nagyharsány - Villány
Táv: 104 km. Szint: 90m.

Térkép itt.


Szerencsénk volt az időre nem lehetett most sem panasz. Mint utólag megtudtam 33 fok volt, hát ezért sültünk meg annyira !
8 óra körül érkeztünk a H. Barnával, F. Szilvivel és Ferivel a villányi vasútállomásra autóval. Addigra páran már megérkeztek. Amíg kipakoltuk a bringáinkat addig is sorra érkeztek a túratársak. Nagy örömömre most is jöttek új túrázók: páran azok közül is akiknek külön küldtem meghívót. 8:25 re már 17-en voltunk és biztosan tudtam, hogy még valahol útközben van H. Gyuri barátom is. Fél kilencre befutott mindenki ,de biztos ami biztos még vártunk egy pár percet . (Voltak Sellyéről ,Szederkényből és Pécsről.) Végül is 18-an vágtunk neki.
Indulás után egyből boltot keresgéltünk az egyik túratársnak,de ott meg annyian voltak, hogy azt nem akarta kivárni, így tovább is indultunk Magyarbólynak majd Beremendnek. A határátlépés után célba vettük Petárdán a fagyizót, amit a lányok ajánlottak. Már ekkor nagyon meleg volt és még melegedett !
Egy szép Dráva holtág után a Dráva hídon pihentünk és vártuk be a lemaradtakat.
Belisce után elmaradt egy túrázó. Sajnos nem látta, hol fordultunk el. Mi egy benzinkútnál vártuk. Végül M. Józsi megtalálta az elveszett bárányt, de ő sem tudta, hogy merre kell jönni. Telefonon megbeszéltük, hogy egyenesen menjenek Drávaszabolcsra, és ott találkozzunk.
Dél körül egy árnyékos játszótéren próbáltunk ebédelni, de inkább a szúnyogok ebédeltek meg rajtunk.
Útközben szép helyeken jártunk. A túra végére nagyon meleg lett, alig lehetett bírni a hőséget. Páran csúnyán pecsenyévé sültek. Legközelebb már csak a határátkelőn pihentünk. A határátlépés után egy boltnál összeszedtük M. Józsit is aki türelmesen megvárt minket. Páran elváltak tőlünk és egyből Pécsnek vették az irányt. Mi meg Matty felé indultunk tovább, ahol Frici javaslatára meg akartuk nézni az állat simogatót ,de lovas és egyéb rendezvények miatt óriási tömeg volt, ezért tovább mentünk.
Kistapolcán a Fricivel érdekesnek találtunk egy kis tavat amit lefényképeztünk ezért kicsit elmaradtunk a többiektől, akik Nagyharsányban a kereszteződésben egy árnyékos helyen bevártak minket. Innen együtt kipróbáltuk az új Nagyharsány - Villány kerékpárutat. Ezután a villányi pincesoron megálltunk, mert páran már úgy éreztük, hogy szomjan halunk. Utána eltekertünk túránk kiindulópontjához a villányi vasútállomásra, ahol a melegtől elfáradva felpakoltuk a bringákat, búcsút vettünk a túratársaktól és indultunk haza .

KÜLÖN GRATULÁLOK AZOKNAK AKIK ÚGY TEKERTEK LE PÉCSRŐL - VILLÁNYBA ÉS UTÁNA HAZA IS !!!

Túravezető, lejegyezte: Kónya Tamás

Képek:
Bodrogi Frigyes fotói 
Kónya Tamás fotói
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése