2013.05.04 Tekerjünk le a Drávához!

Útvonal: Pécs Nagybani piac - Görcsöny - Diósviszló - Drávaszabolcs - Harkány - Diósviszló - Görcsöny - Pécs
Táv: 80 km, szint: 240 m.
Túra útvonala
A túrakiírás így szólt: "Nem hajtós tempóban letekerünk a Drávához néhány pihenő beiktatásával, majd vissza - közben fagyizunk, ahol kedvünk tartja."
Az első fagyizást mindjárt Görcsönyben megejtettük, Szilvi szerint a rétes is nagyon finom! Egyik bringásnak gyorsabb kerekezésre volt igénye, ezért elköszönt tőlünk.
Betértünk az ócsárdi horgásztóhoz, mely most igazán hangulatos. Harkányban lapátos fagyit fogyasztottunk, (óriási adag/200 Ft) ha erre jártok, ezt ne hagyjátok ki! Drávaszabolcson klassz kis parkot fedeztünk fel, s utána jó széles bringaúton haladtunk a határ felé. A Dráva parton a fák alatt sok volt a szúnyog, ezért inkább nagyon vidám hangulatban"kihajóztunk". Visszafelé Diósviszló határában levő parkban pihentünk, majd Görcsönyben Évi is megkóstolta a rétest - addig Fricivel benéztünk a Kastélyparkba, s megtudtuk, hogy a területen csak az igazgató engedélyével lehet fotózni.
Pellérd határában a többiek nyugat felől közelítették meg Pécset, én pedig Kertváros felé vettem az irányt. A Nagybani piachoz érve megállapítottam, hogy a táv 79 km volt, de otthonról számolva Évinek pl. 90 km.
Jó volt a nyárias melegben a tavaszi virágzó természetben tölteni ezt a 7 órát!

Túravezető, lejegyezte: Farkas Kati 

Képek:
Bodrogi Frigyes fotói

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése